Nieuwe stichting helpt huisdieren in nood

Stichting biedt brede ondersteuning aan huisdiereigenaren met financiële of medische problemen.

Huisdiereigenaren die op minimum- of bijstandsniveau leven, eventueel zijn aangewezen op voedselbanken of door medische omstandigheden niet meer de nodige zorg kunnen geven aan hun huisdier(en), kunnen voortaan een beroep doen op de nieuwe stichting Sterk voor Dieren.

Naast ondersteuning met dierenvoeding en bijdragen in de medische kosten gaat Sterk voor Dieren verder in haar hulpverlening. Ook als het gaat om aanvullende zorg voor het huisdier wil de stichting klaarstaan. Denk aan een noodzakelijke trimbeurt, crematie, coaching bij gedragsproblemen van het huisdier, tijdelijke opvang en zelfs permanente herplaatsing. De stichting biedt naast hulp aan honden en katten ook hulp aan vogels, konijnen en knaagdieren.

Hulp in noodsituaties

Als een van de weinige stichtingen richt zij zich ook op hulp in acute noodsituaties. Denk aan een onverwachte ziekenhuisopname of het overlijden van een baasje. Het huisdier wordt dan onverhoopt aan zijn lot overgelaten. Tijdelijke opvang of herplaatsen van het huisdier is dan noodzakelijk. De stichting zet zich in om de juiste plek voor het huisdier te regelen.

Begeleiding bij gedragsproblemen

Daarnaast maakt de stichting zich sterk voor huisdieren met gedragsproblemen. Huisdieren met agressie, onzekerheid, verlatingsangst. Eigenaren die een “probleem”- hond of kat hebben en geen geld hebben om de nodige coaching/begeleiding in te huren kunnen een beroep doen op de stichting. Deze beschikt over veel kennis en kunde op het gebied van gedragsproblematiek.

Donaties

Stichting Sterk voor Dieren heeft geen winstoogmerk en is volledig afhankelijk van donateurs en giften. Bedrijven en organisaties die in natura kunnen helpen of willen samenwerken, zijn welkom. De stichting heeft inmiddels een ANBI-status. Giften zijn dus aftrekbaar van de belasting. Stichting Sterk voor Dieren maakt nooit geld over aan de huisdiereigenaren, maar zal altijd rechtstreeks met de leverancier de kosten verrekenen.

De oprichter

De bedenker en oprichter van de stichting, Wilma de Joode, heeft tijdens haar loopbaan ervaren hoeveel behoefte er is aan steun voor huisdiereigenaren die op bijstands- of minimumniveau leven. Veel schrijnende en verdrietige verhalen, die in een welvarend land als Nederland toch niet meer zouden moeten voorkomen. 

Wilma de Joode wil dan ook dat de stichting brede ondersteuning kan bieden. Een huisdier dat 15 jaar trouw aan het baasje is, verdient een crematie. Een hondje dat met wat coaching een prettig huisdier is geworden en niet naar het asiel wordt gebracht. Een hond met pijn die met een goede trimbeurt weer gewoon verder kan. Voorbeelden te over. Hulp stopt niet bij alleen het geven van dierenvoeding.

Achtergrondinformatie

De stichting is opgericht op 3 februari dit jaar en gevestigd in Herwijnen. Het doel is om de hulpverlening landelijk aan te bieden. Aanvragen komen inmiddels al uit het hele land. Het 3-koppige bestuur bestaat uit Wilma de Joode, voorzitter, Malinda Mulders, penningmeester en Annette Kraster, secretaris. Ieder met hun eigen achtergrond en werkervaring en een gedeelde passie voor dieren, samen een doeltreffend team, om gericht en actief de stichting te runnen.

Wilma de Joode heeft diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van honden en katten. Daarnaast beschikt zij over jarenlange werkervaring met honden en katten, waaronder 10 jaar als beheerder van een dierenasiel.

Malinda Mulders verricht in het dagelijks leven de administratie van een bedrijf in relatiegeschenken, reclame en promotie dat zij samen met haar broer runt. Van kinds af aan is zij altijd bezig geweest met beestjes, kreeg op haar 6e haar eerste hondje en heeft sindsdien nooit meer zonder gezeten.

Annette Kraster heeft jarenlange ervaring als projectmanager op het gebied van communicatie, marketing en evenementen. Daarnaast heeft zij een aantal jaren als vrijwilliger bij een asiel gewerkt en is sindsdien overstag wat honden en katten betreft.

Hulp nodig?

Huisdiereigenaren kunnen het beste contact opnemen via email: samen@sterkvoordieren.nl.
Voor spoedgevallen (7 dagen per week, van 10.00 tot 18.00 uur): 06-82501834. 
Meer informatie staat op: www.sterkvoordieren.nl 

Doneren?

De stichting is afhankelijk van donaties. Geïnteresseerden kunnen een donatie overmaken op: NL24RABO 0364 5848 90 t.n.v. Stichting Sterk voor Dieren. 

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.